Meet Marjolein!

Mijn naam is Marjolein Kamps en ik help graag mensen naar een eenvoudiger gezonder eetpatroon en leefstijl. Zelf ben ik een functionele eter, het moet eenvoudig maar voedzaam zijn. Ik ben geen keukenprinses, maar als ik tijd heb, houd ik van nieuwe recepten uitproberen, onbekende ingrediënten, veel specerijen, buitenlandse keukens (voortgekomen uit reizen en een half jaar gewoond te hebben in Suriname), bijzondere combinaties (leestip: de Smaakbijbel!), kaas en wijn (wat is overgebleven van mijn hotelschool opleiding jaren geleden).

Omdat lekker en onbezorgd eten niet voor iedereen vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door ziekte, medisch noodzakelijke dieetrestricties, allergieën of simpelweg gebrek aan interesse, tijd of kennis, zoek ik graag mee naar mogelijkheden die bij iemand passen. Smaak van een goede maaltijd staat voorop, maar voeding moet ook bijdragen aan goede gezondheid of herstel/klachtenvermindering bij bepaalde aandoeningen.

Online coaching

Woon je verder weg en wil je graag begeleiding van ons? Dat kan! Het is mogelijk om de begeleiding online te doen. Hierbij kan je denken aan beeld bellen of gewoon bellen. Het is voor ons geen probleem.

Terug naar de gezonde basis

In de eerste lijn begeleid ik mensen van alle leeftijden met uiteenlopende klachten en ziektebeelden, waaronder diabetes, maag- en darmaandoeningen, ondervoeding en voeding rondom zwangerschap. Daarnaast heb ik mij door de jaren heen gespecialiseerd in voeding bij obesitas (insuline resistentie, DMII), voeding voor en na een bariatrische ingreep (of bij complicaties/klachten) en eetstoornissen.

Ik wil graag mensen kennis overbrengen, inzicht geven in werking van het lichaam en eigen gewoonten en gedrag, de achtergrond van voedselvoorkeuren en daarmee te kunnen laten kiezen op basis van kennis. Ook vind ik het belangrijk aandacht te geven aan beweging, slaap, stress en andere leefstijlfactoren die van invloed zijn op mogelijke klachten of gewicht. Terug naar de gezonde basis en daarbij blijvende gedragsveranderingen aanleren!

ontlasting indikken bij stoma