Meet Anita!

Ik ben Anita Helfrich en mijn doel is mensen te helpen met het ontwikkelen van een goede (en daardoor ook gelukkige) levensstijl. Na een studie van 4 jaar ben ik in 2012 afgestudeerd als ‘diëtist’ aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Toen ik paar jaar aan het werk was, werd mijn interesse voor de darmproblematiek steeds groter. In het jaar 2017 ben ik begonnen met mijn verdieping in dit onderwerp met als resultaat:

  • Post HBO Maag-, darm-, leverziekten afgerond
  • Gespecialiseerd Fodmap diëtist
  • Gespecialiseerd Coeliakie diëtist
  • Gespecialiseerd in diarree- en obstipatieproblematiek
  • Scholingen geven aan collega-diëtisten, medisch specialisten en stoma verpleegkundigen

In 5 jaar tijd heb ik veel scholingen gevolgd op het gebied van darmproblemen en voeding. Op dit moment ben ik de enige met Foodcare in Leeuwarden die zichzelf FODMaP dietist mag noemen. Ook ben ik in Leeuwarden en omgeving de enige dietist die een volwaardig lid is van het diëtisten netwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Online coaching

Woon je verder weg en wil je graag begeleiding van ons? Dat kan! Het is mogelijk om de begeleiding online te doen. Hierbij kan je denken aan beeld bellen of gewoon bellen. Het is voor ons geen probleem.

May my wish come true

In 2012 was mijn ultieme doel een eigen praktijk open in mijn geboortestad Leeuwarden. Het was voor mij dan ook een logische stap om na mijn studie Voeding & Diëtetiek terug te keren naar mijn vertrouwde woonplaats. In Leeuwarden heb ik mij goed kunnen oriënteren als diëtist en heb ik veel ervaring opgedaan met het 

Inmiddels heb ik Froukje aan mijn zij en het is echt geweldig om te zien dat wij zoveel mensen helpen op het gebied van overgewicht, ondervoeding, diabetes mellitus, cholesterol problemen, te hoge bloeddruk, een maagverkleining, galstenen en voeding in relatie tot topsport. Samen sta je sterker en samen dromen over de toekomst is veel leuker!