Dieet bij diabetes type 1 en 2

Steeds meer mensen krijgen Diabetes Mellitus of terwijl suikerziekte. Wanneer je diabetes type I hebt, moet je insuline gebruiken. Bij diabetes type II is het medicijngebruik afhankelijk van de fase van de suikerziekte. Als de diabetes net is ontstaan, kan je de ziekte onder controle krijgen door pillen te slikken. In een later stadium kan je de suikers alleen nog corrigeren door insuline te spuiten.

Voeding speelt een belangrijke rol bij diabetes. Hetgeen dat je eet, heeft effect op je bloedsuikers. Om inzicht te krijgen wat diabetes is en wat het effect van diabetes op het lichaam is, start ik altijd met een uitleg. De ervaring leert dat veel mensen weten dat ze diabetes hebben en daar houdt de kennis mee op. Om te begrijpen waarom je lichaam bepaalde signalen afgeeft, is het belangrijk om inzicht te hebben. Dit neemt de diëtist dus ook mee.  Daarna wordt er gestart met inzicht krijgen in de intake van snelle en langzame koolhydraten.

Doordat ik zie wat jij gewend bent om te eten en weet wat belangrijk is bij diabetes, kan er een plan op jouw leefstijl worden afgestemd.

Wist je dat?

Drie keer per dag 15 minuten bewegen, bijvoorbeeld na de hoofdmaaltijden, zorgt voor een lagere piek in je bloedsuikers?

Scholingen

Als erkend diëtist volgt Anita regelmatig scholingen en congressen om up to date te blijven op het gebied van Diabetes mellitus