Kinderen

Goede voeding is een onderdeel van de opvoeding. Uiteraard wil je je kind leren dat groentes gezond zijn en dat snoepjes niet gezond zijn. Alleen het is gemakkelijk gezegd dan gedaan. Kinderen hebben namelijk een natuurlijke voorkeur voor zoetigheid en een afkeer voor bijvoorbeeld zure voedingsmiddelen. Deze verschillende smaken moet een kind leren waarderen. Daarom zijn de eerste 1000 dagen van een kind het belangrijkste voor de smaakontwikkeling.

Naast het leren waarderen van de verschillende smaken is het ook belangrijk om te weten hoeveel je kind van alle vitamines en mineralen binnen moet krijgen. Dit is best lastig inschatten, zeker wanneer er bepaalde voedingsmiddelen niet worden gegeten. Anita heeft een heel handig programma waarmee zij uit kan rekenen hoeveel je kleine spruit binnen krijgt en zou moeten binnen krijgen. Op basis van deze informatie kan er een plan gemaakt worden.

Anita is kinderdiëtist

In 2014 en 2015 heeft Anita de specialisatie Kindervoeding en -diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Nijmegen. Dit bekent dat zij meer kennis over kinderdiëtetiek heeft dan een basis diëtist.

Neem contact op

Mijn zoon leert spelenderwijs ontzettend veel over voeding. Anita zet zich naast mijn zoon en samen werken ze naar een verandering toe.

Laat cola voortaan staan en pak eens wat vaker een glas groene thee of water

Tip van Anita

Recepten