Iedereen kent wel iemand met hart- of vaatproblemen. Misschien ervaar je zelfs zelf wel hart- of vaatproblemen. Het is een veel voorkomend probleem in Nederland en voeding kan hier een enorme invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de inname van zout. Het lichaam heeft maximaal 6 gram zout per dag nodig. Een gemiddelde Nederlander krijgt ongeveer 9 gram zout binnen per dag. Dit kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en een verhoging van de bloeddruk kan weer leiden tot hart- of vaatproblemen.

Voeding heeft veel invloed op hart- en vaatproblemen. Ik, als diëtist, kan je helpen om je voeding smakelijk te houden en de kans op hart- en vaatproblemen te verkleinen! Met praktische handvatten werken we samen naar een gezond eetpatroon waarbij hart- en vaatproblemen worden aangepakt.

Anita kent ook iemand met hart- en vaatproblemen

Als jong meisje werd Anita al geconfronteerd met hart- en vaatproblemen. Het komt namelijk voor in haar familie. Anita is de ervaringsdeskundige als het gaat om de effecten van zo’n situatie op het gezinsleven. Ook heeft zij van heel dichtbij gezien wat de effecten van voeding zijn. De combinatie van kennis en persoonlijk ervaringen zorgt voor de juiste advisering op bij dit ziektebeeld!

"Goede en vooral leuke begeleiding! Er wordt echt naar je geluisterd en je voelt je absoluut op je gemak! Ik heb nog een lange weg te gaan maar ik weet zeker dat ik met de hulp van Anita dit zeker ga halen!"

Laat cola voortaan staan en pak eens wat vaker een glas groene thee of water

Tip van Anita

Recepten

dinerrecept
11 oktober 2018

Koolhydraatarme pasta met courgetti

Koolhydraatarme pasta Wanneer je op de koolhydraten let, is het soms lastig om iets lekkers op tafel te zetten. Toch…
Read More