Diëtist Leeuwarden

Anita Helfrich

Hi, ik ben Anita.

Ik ben het gezicht achter Foodcare. Mijn doel is mensen te helpen met het ontwikkelen van een goede (en daardoor ook gelukkige) levensstijl. Na een studie van 4 jaar ben ik in 2012 afgestudeerd als ‘diëtist’ aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Toen ik paar jaar aan het werk was, werd mijn interesse voor de darmproblematiek steeds groter. In het jaar 2017 ben ik begonnen met mijn verdieping in dit onderwerp met als resultaat:

  • Post HBO Maag-, darm-, leverziekten afgerond
  • Gespecialiseerd Fodmap diëtist
  • Gespecialiseerd Coeliakie diëtist
  • Gespecialiseerd in diarree- en obstipatieproblematiek
  • Scholingen geven aan collega-diëtisten, medisch specialisten en stoma verpleegkundigen

Het is fantastisch om mensen weer te zien lachen omdat de hevige buikpijn is verholpen of omdat er geen genante situaties meer ontstaan. Van deze mensen krijg ik de energie om mij nog verder te verdiepen in de darmproblematiek zodat er uiteindelijk gezegd kan worden: Anita Helfrich is dé gespecialiseerde diëtist op het gebied van de darmen. Dit is mijn ultieme doel.

May my wish come true

In 2012 was mijn ultieme doel een eigen praktijk open in mijn geboortestad Leeuwarden. Het was voor mij dan ook een logische stap om na mijn studie Voeding & Diëtetiek terug te keren naar mijn vertrouwde woonplaats. In Leeuwarden heb ik mij goed kunnen oriënteren als diëtist en heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen met bijvoorbeeld overgewicht, ondervoeding, diabetes mellitus, cholesterol problemen, te hoge bloeddruk, een maagverkleining, galstenen en sporters.

Tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek moest ik in het derde jaar omschrijven hoe ik mezelf op de arbeidsmarkt zou zien na het afronden van de opleiding. Dit schreef ik in 2011:

‘Na het behalen van mijn papiertje wil ik een aantal jaren werken bij een praktijk. Binnen deze praktijk kan ik werkervaring opdoen. Na deze jaren wil ik mijn eigen praktijk starten. Het plaatje zie ik al helemaal voor me: een huiselijke sfeer, geen bureau maar een eetkamertafel en het liefst iedere week verse bloemen op de tafel. Ik wil namelijk mijn cliënten in een vertrouwde sfeer begeleiden.’

Nu paar jaar later denk ik hier precies hetzelfde over maar ik heb wel een belangrijke keuze gemaakt. Ik heb mij als diëtist Leeuwarden aangesloten bij Diëtistenpraktijk Balanza. Samen sta je sterker en samen dromen over de toekomst is veel leuker!