Vega Noodles

Wanneer je na een dag hard werken moe thuis komt, is dit het perfecte avondmaal. Het is snel klaar en je kan bijna alle groentes er doorheen gooien. En nee, je hoeft geen zakje te gebruiken voor de marinade want dat is ook gemakkelijk zelf te maken. Echt waar!

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 75 g broccoli
 • 75 g sperziebonen
 • 50 g champignons
 • 50 g prei
 • 1 nestje volkoren noedels
 • 1 eetlepels wokolie
 • 1 eetlepel ketjap
 • 1 theelepel sambal manis
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel sojasaus
 • 1 theelepel vissaus (kun je bij de supermarkt kopen)

 

Bereidingswijze

Kook de broccoli en sperziebonen 5 minuten in ruim water. Op deze manier worden de groentes al beetgaar. Ondertussen kan je de wokolie met de ketjap, sambal en overige kruiden mixen in een schaaltje. Wanneer je de groentes hebt afgegoten, kun je de broccoli, sperziebonen, gesneden champignons en preiringen samen met de kruidenmix in een verhitte hapjespan doen. Schep dit geheel ongeveer 5 minuten goed door zodat alle groentes gaar worden.

De noedels kun je klaar maken door het nestje in een pan met kokend water voor paar minuten te laten wellen. Na ongeveer 3-4 minuten zijn de noedels klaar.

Op deze manier heb jij een gezonde maaltijd boordevol vitamines en vezels binnen een oogwenk op tafel!