Courgette quiche

Deze cuties van courgettes zag ik bij de Lidl en ik heb ze mee genomen zonder van te voren te weten wat ik ermee wilde maken. Al snel had ik bedacht dat ik ze wilde vullen want dat is zo lekker! Dit is met een aubergine ook zo lekker. Dit recept is trouwens ook koolhydraatarm. Dat is nog eens een fijne bijkomstigheid hé 😉

Benodigdheden voor 2 personen

 • 2 grote courgettebollen
 • 1  grote ui
 • 2 handen cherrytomaatjes
 • 200 g rundergehakt
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 theelepel peterselie
 • 1 theelepel basilicum
 • snuf peper
 • 1 blikje tomatenblokjes
 • 1 ei
 • 1 hand parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het dakje van de courgette eraf en hol de courgette uit met een lepel. Gooi het vruchtvlees niet weg want deze gebruiken we voor de vulling.Vet de uitgeholde courgettes in met een beetje olie en doe de bollen voor 5 minuten in de oven. Op deze manier gaart de courgette alvast een beetje voor.

Verhit de olijfolie in de pan en bak het gehakt rul. Je kan daarna de ui en de kruiden gaan toevoegen; ui, knoflook, basilicum, peterselie en peper. Snij ondertussen het vruchtvlees van de courgettes klein en voeg dit ook toe aan de pan. Als dit prutje aan het garen is, kan je de mix voor je quiche maken. Dit doe je door het ei, tomatenblokjes en parmezaanse kaas met elkaar te mixen met een garder. Dit mengsel doe je in de pan bij het gehakt en de kruiden. Schept het door en verhit de pan goed zodat de kaas al een beetje gaat smelten.

Zet de courgette bollen in een ingevette ovenschaal en doe het gehaktmengsel in de courgette. Top het geheel af met nog een klein beetje geraspte kaas. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. En Voilá!