Product Review: Vrij van Gluten, meerzaden crackers van Albert Heijn

 Wanneer ik mensen op mijn spreekuur zie die glutenvrij moeten gaan eten, hoor ik altijd dezelfde angst: ‘Glutenvrij eten is toch helemaal niet lekker?’ Om deze angst weg te nemen heb ik mij voorgenomen om regelmatig glutenvrij eten voor je te proeven. Op deze manier leer jij welke glutenvrije producten wel heel erg lekker zijn. Vandaag beginnen we met de glutenvrije crackers van Albert Heijn.

Uiterlijk

De cracker zien er super healthy uit met allemaal zaden erop. Op de verpakking staat een plaatje met avocado, eitje en radijsjes oop de cracker. Albert Heijn heeft zijn best gedaan om het zo aantrekkeijk mogelijk te maken en het werkt. Ik heb meteen zin in zo’n cracker.

Voedingswaarde

Nu komt de diëtist in mij naar boven. We weten allemaal dat glutenvrije producten vaak vetter zijn en meer suikers bevatten dan de glutenrijke producten. Op de voorkant zie je al dat er lijnzaad in zit. Dit is vaak een goede indicatie voor de hoeveelheid vezels. Per cracker krijg je 2,5 g vezels binnen. Is dat veel? Ja! Het staat gelijk aan een volkoren boterham. Daarnaast zit er ook gejodeerd zout aan toegevoegd dus dat is 2-0 voor de cracker! Ik heb ook nog even de ingrediënten op verborgen suikers gecheckt, maar ik kon het niet vinden. Ook uit de voedingswaarde blijkt dat er de minimale hoeveelheid suiker aan toe is gevoegd.

Smaak

Dit is natuurlijk de grote hamvraag en ik kan hem volmondig beantwoorden met ‘Ja’! Ik houd ervan als de crackers knapperig zijn en dat je goed moet kauwen. Natuurlijk is de smaak anders dan een cracker met gluten, maar ik vind deze glutenvrije kracker oprecht lekker. Ik zou hem zo weer kopen, ookal hoef ik niet glutenvrij te eten.

 Prijs

We weten allemaal dat glutenvrij producten duurder zijn dan glutenrijke producten. In één verpakking zitten zeven cracker en ik hiervoor moest ik € 2,29 betalen. Dit komt neer op ongeveer €0,33 per cracker. Dit is wel een stukje duurder, maar het is niet anders.

Conclusie

Ondanks de prijs vind ik deze crackers een dikke aanrader!