Muffin met Framboos en kwark

Muffins….ik vind ze heerlijk! Op internet zijn er heel veel recepten te vinden voor het maken van muffins, maar hét recept had ik nog niet gevonden. Daarnaast had ik ook geen muffinvormpjes dus dan ging het feest over. Vervolgens zag ik dan wel van die overheerlijke muffins in de vitrine van een koffiezaak staan en ze schreeuwden naar mij ‘Eet mij!!’ Herkenbaar?

Nu dan toch maar een diepte investering gedaan (lees 2 euro) door muffinvormpjes te kopen van siliconen zodat ik vaker muffins kan maken.

Ingrediënten voor 12 muffins

  •  125 g frambozen
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g bloem
  • 200 g havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • 150 g kwark
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de suiker,vanillesuiker,bloem, havermout en bakpoeder in een kom door elkaar. Daarna kan het ei, yoghurt, melk en de kaneel worden toegevoegd. Roer dit geheel goed door elkaar met bijvoorbeeld een garder. Als je laatste voeg je de frambozen toe, maar houdt 12 frambozen apart. Vergeet niet de muffinvormpjes in te vetten voordat je ze vult met het deeg. Op iedere muffin druk je een framboos. Bak de muffins in 30 minuten gaat en aanvallen maar!

Voor de oplettende kijker: ik had dus 10 frambozen apart gehouden

Voor de oplettende kijker: ik had dus 10 frambozen apart gehouden

Deze muffins kan je na het afkoelen, in de vriezer doen. Als je dan ’s ochtends naar je werk gaat, haal je de muffin uit de vriezer en tijdens koffietijd is jouw muffin ontdooit en heb jij een lekker tussendoortje 🙂