Pompoencake

Donderdag kwam er al een recept online met pompoensoep, maar je kunt nog veel meer met pompoen doen. Wellicht dat dit een iets ingewikkelder recept is, maar het is zeker de moeite waard. Met deze pompoencake eet je met je tussendoortje verantwoord en krijg je al groentes binnen. Het is ook nog eens super lekker!

Ingrediënten voor 1 cake

  • 250 g pompoen
  • 200 g bloem, ik heb hem gemaakt met speltbloem omdat ik hier nog precies 200 g van had
  • 3 eieren
  • 40 g rozijnen
  • 40 g gemengde noten
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • scheut olijfolie
  • 15 ontpitte dadels
  • 200 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de pompoen met een groot mes in kleine stukken en verwijder de pitten. Kook de pompoen voor ongeveer 10 – 15 minuten. Ontpit ondertussen de dadels en doe deze in een pannetje met de melk. Wanneer de dadels zacht zijn, kun je deze in de keukenmachine doen. Dit moet stroperig worden. Doe deze stroperige saus in een apart bakje. Giet de pompoen af en doe nu de pompoen in de keukenmachine totdat dit heel klein is geworden. Voeg tijdens het draaien van de keukenmachine een scheut olijfolie toe.

Doe de bloem, eieren, rozijnen, gemengde noten, bakpoeder en de speculaaskruiden in een grote kom en roer alles goed door elkaar met behulp van een garde. Zodra dit deeg is geworden, kun je de pompoen en de stoperige saus van de dadels toevoegen. Wanneer alles goed door elkaar heen is geschept kun je het cakeblik vullen met het cakedeeg. Het is goed om bakpapier in het cakeblik te doen zodat je cake na het bakken niet aan het blik blijft kleven.

Nadat je het deeg goed verdeeld hebt in het cakeblik, kan het in de oven voor 30 minuten.

Tip!

Van de pompoen die je over hebt, kun je weer pompoensoep maken 😉