Pompoensoep

Na een lange nazomer is het dan toch echt herfst geworden. Stiekem vind ik dit seizoen heerlijk. Vanaf nu kunnen de iets zwaardere gerechten ook weer op tafel. Dit is dan ook de reden waarom ik pompoensoep voor jullie heb gemaakt! Heerlijk toch, lekker aan tafel met de kaarsjes aan omdat het buiten alweer donker is?

 

Ingrediënten voor 1 grote pan ( 6 kommen ongeveer)

  • 1 pompoen
  • 2 uien
  • 2 teentje knoflook
  • 2 winterpenen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bouillonblokje
  • 2 citroenen voor het sap
  • 1 rode peper
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Begin door de ui en knoflook te versnipperen en bak het goudbruin in de soeppan. Pak ondertussen een groot mes en snij de pompoen in kleine stukken en verwijder de pitten. In principe hoef je de schil van de pompoen niet te verwijderen.  De winterpenen kan je in plakjes snijden. Het is aan te raden om de winterpenen wel te ontdoen van hun jasje 😉 De rode peper kan je ook in een stukjes snijden. Als je van pittig houdt, laat dan de pitjes van de rode peper erin zitten.

Voeg de pompoen, winterpenen, rode peper, laurierblaadjes, bouillonblokje en het water toe aan de soeppan waar de knoflook en ui al in zitten. Laat dit geheel 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje.Na 30 minuten haal je de laurierblaadjes uit de pan en pak je de staafmixer erbij. Met behulp van de staafmixer pureer je alle ingrediënten tot een glad geheel. Als laatste knijp je 2 citroenen uit boven de pan. Roer het sap goed door de soep en laat de soep voor 5 – 10 minuten staan en je kan aan tafel.

Tip!

De overgebleven soep kan je in plastic bekertjes doen en in de vriezer stoppen. Als je een dagje geen zin hebt om te koken, dan heb je precies 1 portie pompoensoep in 1 bekertje zitten 🙂

pompoensoep-vriezer-2

Van de overgebleven winterpenen kan je de lekkere rauwkost maken van dit recept!