Pasta uit 1 pan

We hebben het allemaal wel eens; zo’n drukke dag en dan wil je ook nog eens een gezonde maaltijd op tafel zetten maar je hebt totaal geen inspiratie. Herkenbaar hoor! Pasta uit 1 pan is een ideale oplossing voor zo’n dag. Je doet alle ingrediënten in 1 pan en ruimt ondertussen bijvoorbeeld de vaatwasser uit, dekt de tafel en je kan aan tafel. Een verademing dat gezond, lekker en vooral gemakkelijk tegelijk kan!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 150 g ongekookte volkoren pasta
 • 450 ml koud water
 • 400 g tomaten
 • 1 punt paparika
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 Spaanse peper
 • 1 handje basilicum
 • peper
 • geraspte kaas
 • 1 handje rucola

Bereiding

Start met het snijden van alle groentes en kruiden. De tomaten kan je in vieren snijden, de paprika in kleine stukjes snijden en hetzelfde geldt voor de Spaanse peper. Ook de knoflook kan je alvast persen. En dan nu het moeilijkste van dit recept: Doe alle ingrediënten, behalve de geraspte kaas en rucola, in de pan en zet het vuur niet al te hoog. Roer in de aankomende 15 minuten regelmatig door de pan totdat het kookt. Als het goed is, houdt je na de 15 minuten een klein bodempje kookvocht over.

pastain1pan3

Wanneer je de pasta op het bord hebt gedaan, doe je de geraspte kaas en rucola er over.

Heb ik teveel gezegd over de gemakkelijkheid van dit recept? Nee, dat dacht ik al 😉